LÄNKBYGGNAD

 

 

Hur kan du förbättra din SEO genom att skapa länkar?

Bakåtlänkar kallas också länkbyggnad. Backlinks eller till och med extern länkning. Netlinking är en strategi som består av att öka antalet backlinks till en webbplats för att förbättra dess positionering och synlighet. En nätlänksstrategi baseras på ökande hypertextlänkar som pekar på webbsidan för att synliggöras. Backlinks är därför den viktigaste ingrediensen i en länkbyggnadsstrategi. Klicka Klicka här för en guide om backlinks.

Vad är en Backlinks av hög kvalitet?

För en effektiv och hållbar nät länk strategi måste en backlink uppfylla kvalitetskriterier, här är en icke-uttömmande lista:

  • Backlinks måste komma från en webbsida vars textinnehåll har samma tema som den inriktade sidan.
  • Det måste komma från en populär sida med en PageRank större än 3 (eller ett förtroende flöde större än 40).
  • Den inkommande länken måste komma från en webbsida som innehåller få utgående länkar för att upprätthålla god länkjuice (SEO-juice),
  • Texten i länkankaren (ankartext) måste beskriva innehållet som användaren hittar på länkens mål sida, för att få reda på mer, klicka här, …
  • Vi måste diversifiera källorna till inkommande länkar, 100 länkar från 100 olika webbplatser kommer att vara effektivare än 100 länkar från samma webbplats.
  • Se till att länken är på rätt plats, den måste placeras i sidans redaktionella innehåll och om möjligt på flera sidor.
  • Undvik en massiv tillströmning av inkommande länkar på kort tid istället kan du sätta upp Backlinks över tiden.
  • Föredra länkar från högtrafik domäner.
  • Genom att respektera alla dessa kvalitetskriterier för att skaffa dina länkar blir din när länkning effektiv och hållbar.

Hur skapar jag länkar?

När det gäller att skapa länkar finns det två kategorier av länkar: Naturliga länkar: att föredra. Medan konstgjorda länkar: artificiella länkar att undvika.

Det finns flera lösningar för att få inkommande länkar och inte alla skapas lika. Utöver kvaliteten på länken har de medel som implementerats för dess förvärv en inverkan på kvaliteten och resultaten av din nätlänksstrategi.

 

skapar länkar

Lösningar för att få inkommande länkar

Köp backlinks

Detta är en konstgjord bindningsteknik som ska undvikas. Google anser att en länk är naturlig och att köpa är allt annat än naturligt. Dessutom är kvaliteten på bakåtlänkar inte alltid bra.

 ”Social backlinks”

Tekniskt sett är en länk från ett socialt nätverk markerad som ”nofollow”. Detta innebär att det inte ”tas med i beräkningen” av Google vid beräkningen av inkommande länkar. Detta utesluter inte indexering av delade webbadresser i sökmotorer.

När du till exempel delar en länk på Google+ kommer den länken att läsas och indexeras av Google. En annan fördelaktig effekt: genom att dela en webbsida med kvalitetsinnehåll på sociala nätverk kan du ofta få några naturliga bakåtlänkar från bloggar och forum.

 ”Gästbloggning”

Du kan använda gästbloggar för att skapa inkommande länkar på kvalitetssajter som är i samma bransch som din. De ska framförallt vara väl refererade och attrahera en kvalificerad målgrupp.
Du kan också kommentera eller skapa inlägg i forum. Dessa länkar bör inte representera mer än en fjärdedel av dina totala bakåtlänkar.

Fånga externa länkar naturligt

Detta är den föredragna strategin för nät länkning. Länkbete  består av att fånga externa länkar naturligt, utan att be om att de ska skapas. Att ställa in länkbete är relativt enkelt du behöver bara producera intressant innehåll, marknadsföra det och se efter naturlig länkbyggnad. Detta är den nätlänkningsteknik som rekommenderas av Google. Klicka Klicka här för tips om hur du skriver naturliga länkar.

Varför och hur kontrollerar du dina bakåtlänkar?

Som en del av en Netlinking-strategi är det viktigt att regelbundet kontrollera dina backlinks.

För att kontrollera att konstgjorda bakåtlänkar fortfarande finns, analysera kvaliteten och relevansen av alla dina inkommande länkar, identifiera oönskade inkommande länkar för att rapportera dem och att följa utvecklingen av förvärvet av naturliga länkar.

Netlinking är effektivt för att förbättra synligheten för en sida förutsatt att: gynna kvalitet framför kvantitet och föredra naturliga länkar.

Om du respekterar dessa två villkor kommer du att få en effektiv, hållbar och lönsam backlinks för din SEO.

Nu kan du få fler besökare än dina konkurrenter

b3seo optimering-logo

Besök oss

Vendevägen 87

182 32 Danderyd